2017-2018 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Giden Öğrenci Başvuru Sonuçları

Başvuruları, 17 Şubat 2017 tarihinde başlayan 3 Mart 2017 tarihinde sona eren ve 9 Mart 2017 tarihinde İngilizce, Kazakça ve Rusça yabancı dil sınavları yapılan 2017-2018 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı öğrenci değişim sonuçları aşağıdaki linkte yer almaktadır.

2017-2018 Akademik Yılı Mevlana Giden Öğrenci Başvuru Sonuçları

Başvuru için minimum genel not ortalaması şartını sağlamayan, yabancı dil sınavına girmeyen ve yabancı dil seviyesi puan barajının altında kalan başvuru sahipleri için puan oluşturulamamakla beraber, diğer tüm öğrenciler %50 akademik başarı puanı ve %50 yabancı dil puanı kriterine göre oluşturulan Mevlana Puanı açısından en yüksekten en düşüğe sıralanmıştır.

Aşağıdaki linklerde bulunan giden öğrenci listeleri, tarafımıza yapılan başvurular ve gerçekleştirilen sınavlar neticesinde başarılı olanların değerlendirme sonucunu göstermektedir.

Yedek listede yer alan öğrencilerin, ASIL ve BURSLU bir adayın feragati durumunda ASIL, BURSLU veya BURSSUZ olarak değişime katılmayı talep etmesi halinde, söz konusu talep Koordinatörlüğümüz tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na iletilecek olup, nihai karar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından verilecektir.

Yedek adaylar tercihleri doğrultusunda kontenjanı müsait olan üniversitelere yerleştirilebileceklerdir.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında gelen/giden öğrenci ve öğretim elemanı değerlendirmelerinde Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan için toplam en fazla %20 kontenjan tahsis edilmesi uygulaması 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında da devam ettiğinden, ilgili ülkeler için başvuru yapan adaylar arasından seçimler, söz konusu uygulama uyarınca Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılmıştır.

Yabancı Dil Sınav sonucuna itiraz etmek isteyen öğrencilerin, 2 Mayıs 2017 Salı günü mesai bitimine kadar Koordinatörlüğümüze başvuru yaparak itiraz dilekçesi teslim etmeleri halinde, sınav kâğıtları yeniden incelenecektir.

Programdan yararlanmaya hak kazanmış ancak hakkından feragat etmek isteyen ASIL listedeki öğrenciler 5 Mayıs 2017 Pazartesi günü mesai bitimine kadar feragat dilekçelerini Koordinatörlüğümüze teslim etmek durumundadır. Ancak, mücbir bir sebep olmaksızın, bu tarihten sonra feragat eden adaylardan, bir sonraki seçim döneminde yine başvuru yapmaları halinde, değerlendirme sürecinde Mevlana puanları oluşturulurken eksiltme yapılacaktır.

Asıl Aday ve Yedek Aday olarak belirlenen tüm öğrenciler için 4 Mayıs 2017 Perşembe günü saat 11:00’de Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Toplantı Salonu’nda Bilgilendirme Toplantısı yapılacaktır. Katılımın zorunlu olduğu bu toplantıda bundan sonraki süreçler ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Su Ürünleri Fakültesi Binası 1. Kat